Wie zijn wij?

Armenia Holiday is gespecialiseerd in reizen naar Armenië. Aanvankelijk verzorgde de organisatie reizen waarbij lessen in Armeense dans en culturele excursies centraal stonden onder de naam Tineke van Geel-Seminars (www.tinekevangeel.nl). De enorme waardering van de deelnemers en de belangstelling van niet-dansende medereizigers om Armenië te bezoeken leidde tot het opzetten van Armenia Holiday.

Tineke van Geel is de motor achter Armenia Holiday en sinds de tachtiger jaren een frequent bezoekster van Armenië. Zij woonde daar, studeerde er Armeense dans en ontving in 2006 een onderscheiding van de Armeense regering voor 'haar buitengewone toewijding en energie in de promotie van Armeense muziek, dans en cultuur in de afgelopen 25 jaar.'

Zij was gastdocent Armeense dans in 14 Europese landen, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw Zeeland, Japan, Taiwan, Singapore, Maleisië en Hong Kong. 

De reisbegeleiding is in handen van Tineke van Geel en Satik Avetisian. Satik woont in Armenië en heeft diverse Nederlandse reisbureaus bijgestaan in de organisatie van gespecialiseerde reizen naar Armenië. Tineke en Satik zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van het programma en zorgen ervoor dat iedereen op een prettige manier zijn plek vindt. Daarnaast is er een vaste samenwerking met een ervaren gids die Nederlands, Engels en Spaans spreekt. Zij is gedeeltelijk in Nederland opgegroeid en de kennis van zowel de westerse als Armeense cultuur is een extra pluspunt in haar uitleg. De gids zal tijdens alle excursies aanwezig zijn om de geschiedenis en cultuur van de te bezoeken bestemmingen toe te lichten.


Naira

Voorop in onze reizen staat een plezierige verhouding tussen reistijd, sightseeing, ontspanning, een persoonlijke benadering en het ervaren van het ‘echte’ Armenië door gebruik te maken van de vele contacten die in de loop van de jaren zijn ontstaan met de bevolking. 

De cultuurreis omvat drie elementen: Armeense cultuur en tradities, oudheidkundige bezienswaardigheden en natuur. 

De reis is geschikt voor iedereen met een normale fysieke conditie en de wandelingen zijn op dit niveau afgestemd. 

In het algemeen kan gesteld worden dat er voldoende tijd is om zaken rustig te kunnen bekijken en te fotograferen. 

Om iedereen persoonlijke aandacht te kunnen geven varieert de groepsgrootte tussen de 6 en 18 deelnemers.